Tovább a tartalomra

Magunkról

Blogunk egy 1872 óta létező 1902 óta kisebb és néha nagyobb megszakítással ugyanott de más szimbolikus címkékkel fémjelezve (Kolozsvári, Ferenc József, Bolyai, Babeș-Bolyai, Kolozsvári, Babeș-Bolyai) működő egyetemi intézet tagjainak (tanárainak, kutatóinak) közös kreációja. Aki azt képzeli, hogy sokféle szemlélettel rendelkező, sokféleképpen gondolkodó ember sokféle elképzelését tartalmazza magyon hasonló témakörben, az jottányit sem téved.

Alapvetően közértelmiségi vagy jobban mondva közírói szerepet vállalunk magunkra, pontosabban azt, hogy a filozófiatudományokban képzettek egy bizonyos csoportja hogyan ír a világról (a köz  és nem a szakma számára).

3 hozzászólás leave one →
  1. október 7, 2010 11:06 du.

    Hm…
    Tehát már itt is “vagyunk”. 🙂

  2. Bakk Miklós permalink
    október 24, 2010 8:28 de.

    “Alapvetően közértelmiségi vagy jobban mondva közírói szerepet vállalunk magunkra, pontosabban azt, hogy a filozófiatudományokban képzettek egy bizonyos csoportja hogyan ír a világról (a köz és nem a szakma számára).” Látszólag a hogyan fontos, hiszen ez “köti meg” a filozófiai minőséget. Valójában azonban a miről fontosabb: mert a “miről”-ök összerakásából lesz a világ.

    • november 1, 2010 7:35 du.

      Persze a kettőt nem lehet egymástól elválasztani. De filozófiai reflexió témája olyannyira sok minden lehet köröttünk, hogy inkább az érvelési stílus az, ami megkülönbözteti a közíró filozófust a szakember filozófustól.

Hozzászólás